SIMPLE ADDITIVE WEIGHTING (SAW) PADA SISTEM PENDUKUNG KEPUTUSAN PEMILIHAN RUMAH MAKAN
Abstract
Perkembangan bisnis kuliner khususnya di kota Jember berkembang seiring waktu. Hampir di semua penjuru Jember bermunculan bisnis tempat makan. Kehadiran mahasiswa baru yang masih awam daerah kampus tentunya akan menemui banyak kesulitan ataupun banyak kendala khususnya dalam memilih rumah makan. Penentuan rumah makan yang harus dipilih oleh pengguna khususnya mahasiswa dipengaruhi oleh beberapa faktor diantaranya terdiri dari
kenyaman, kebersihan, pelayanan dan harga. Adanya permasalahan tersebut, maka diperlukan perancangan sistem pendukung keputusan pemilihan rumah makan dengan menggunakan metode Metode Simple Additive Weighting. Mempermudah dan mempercepat masyarakat terutama mahasiswa baru untuk memilih rumah makan. Membantu pemilik rumah makan untuk mempromosikan kepada pengguna tentang kuliner di tempat makanannya dengan kriteriakriteria yang berbeda.
The Authors submitting a manuscript do so on the understanding that if accepted for publication, copyright of the article shall be assigned to Jurnal Teknologi Informasi dan Terapan (J-TIT) and Department of Information Technology, Politeknik Negeri Jember as publisher of the journal. Copyright encompasses rights to reproduce and deliver the article in all form and media, including reprints, photographs, microfilms, and any other similar reproductions, as well as translations. Authors should sign a copyright transfer agreement when they have approved the final proofs sent by Jurnal Teknologi Informasi dan Terapan (J-TIT) prior to the publication. The copyright transfer agreement can be download here .
Jurnal Teknologi Informasi dan Terapan (J-TIT) and Department of Information Technology, Politeknik Negeri Jember and the Editors make every effort to ensure that no wrong or misleading data, opinions or statements be published in the journal. In any way, the contents of the articles and advertisements published in Jurnal Teknologi Informasi dan Terapan (J-TIT) are the sole responsibility of their respective authors and advertisers.
Users of this website will be licensed to use materials from this website following the Creative Commons Attribution 4.0 International License. No fees charged. Please use the materials accordingly.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Share A like 4.0 International License
You are free to:
- Share — copy and redistribute the material in any medium or format
- Adapt — remix, transform, and build upon the material for any purpose, even commercially.
- The licensor cannot revoke these freedoms as long as you follow the license terms.